Met een gerust gevoel meer ontdekken en ondernemen

Voertuigcriminaliteit stijgt voor het eerst sinds jaren

 03/02/2020

Uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) blijkt dat er voor het eerst in jaren een toename is in het aantal gestolen motorvoertuigen. In 2019 werden er 23.636 voertuigen gestolen, een toename met 2,2 procent ten opzichte van de 23.127 voertuigen in 2018. Voornamelijk de diefstal van bromfietsen en scooters is in trek en steeg met 6,5 procent. Het terugvindpercentage stijgt echter wel door het gebruik van GPS trackers.

Voertuigcriminaliteit stijgt | Nieuws | Folloow

Personenauto's

Het aantal gestolen personenauto’s is in 2019 licht gedaald met 2,1 procent. Oudere personenauto’s en lichte bedrijfswagens werden minder gestolen. Nieuwere personenauto’s (0 tot 3 jaar oud), zware bedrijfswagens en bromfietsen en scooters stijgen licht tot fors. Personenauto’s die twee jaar oud zijn worden het meest gestolen (633 auto’s). Volkswagen is met de Polo en de Golf het merk waarvan de meeste auto’s worden gestolen. Ook de Audi A1, Toyota Aygo en Fiat 500 zijn populair bij het dievengilde.

Ondergrens bereikt

Worden bromfiets- en scooterdiefstallen niet meegeteld, dan daalt het aantal motorvoertuigdiefstallen met 3 procent ten opzichte van 2018. “De sterke daling van voertuigdiefstallen van de afgelopen jaren is voorbij en we lijken de ondergrens te hebben bereikt. Reden voldoende om de aanpak niet te laten verslappen en vol in te blijven zetten op preventie en samenwerking bij de opsporing” aldus Hendrik Steller, Manager van het LIV.

Teruggevonden voertuigen

Het percentage voertuigen dat wordt teruggevonden is in alle categorieën gestegen. Dit komt onder andere door een stijging van het aantal GPS trackers in auto’s, motors, scooters en caravans. Niet alleen nieuwere, maar ook oudere voertuigen worden steeds vaker voorzien van een GPS tracker in het voertuig.

 

Gerelateerd nieuws

Precies weten wanneer de deur open of dicht gaat van uw bedrijfswagen of oplegger!

Met de Folloow GPS tracker met magneetsensor kunt u precies zien hoe lang en waar een deur van ee...

Lees dit bericht
Voertuigvolgsystemen voor particulier en zakelijk gebruik

Voertuigvolgsystemen voor particulier en zakelijk gebruik

We vertellen je graag meer over onze voertuigvolgsystemen voor particulier en zakelijk gebruik. D...

Lees dit bericht
Voordeel BTW op prive gebruik voertuig | Nieuws | Folloow

Voordeel op BTW prive gebruik met Folloow

Wanneer u met uw zakelijk voertuig meer dan 500 kilometer privé rijdt per jaar, kunt u met een GP...

Lees dit bericht